Saturday, April 5, 2014

Οι ευεργετικές επιδράσεις των προβιοτικών :Τα προβιοτικά έχουν οριστεί με διάφορους τρόπους, ανάλογα


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ασφαλεια τροφίμων Μικροβιολογία τροφίμων Μηχανική τροφίμων Χημεια τροφίμων Τεχνολογία τροφίμων Συσκευασία τροφίμων olive tree wood Φυσική τροφίμων ΔΙΑΤΡΟΦΗ Σωστή διατροφή Πρόληψη ασθενειών Θρεπτικές ουσίες Συμβουλές ΤΡΟΦΙΜΑ Γαλακτοκομικά Γάλα Τυρί Γιαούρτι Κρέας Δημητριακά Φρούτα ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πίτες Σαλάτες Κρεάς Πουλερικά Ψάρια Όσπρια Λαχανικά Γλυκά Μοριακή γαστρονομία ΥΓΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Συνέδρια/Ημερίδες Εκθέσεις Συμπόσια ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΦΑΓΩΜΑΡΕΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΑΠΟΨΕΙΣ FOOD ART ΓΕΩΡΓΙΑ Οικονομία Ειδήσεις Καλλιέργεια ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ
Οι ευεργετικές επιδράσεις των προβιοτικών :Τα προβιοτικά έχουν οριστεί με διάφορους τρόπους, ανάλογα με το μηχανισμό δράσης τους και τις συνέπειες που έχουν στην υγεία... Σύστημα διαχείρισης της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων (HACCP) :H ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί πρωταρχικό καθήκον για όλες τις εταιρείες... Χαρακτηριστικά μαστίχας Χίου :Η μαστίχα αμέσως μετά την έκκριση της σε φυσική κατάσταση και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος βρίσκεται σε μορφή υγρού, κολλώδους και διαυγούς.. Ορισμοί-κατηγορίες λειτουργικών τροφίμων :Λειτουργικά τρόφιμα είναι εκείνα που περιέχουν ένα ή περισσότερα συστατικά τα οποία βοηθούν στην ευεξία του οργανισμού ... Ενθυλάκωση προβιοτικών σε άμυλο :Το άμυλο είναι ένα διατροφικό στοιχείο που παίζει σημαντικό ρόλο στη προστασία από το καρκίνο του παχέους εντέρου ...
Χαιρετώ τους πανέμορφους, αχόρταγους και χορτασμένους, αβροδίαιτους και πειναλέους αναγνώστες olive tree wood του Food.net. Με λένε Ανέστη, είμαι φοιτητής και μαζί θα «φαγωθούμε». Η καινούρια αυτή στήλη σας επιφυλάσσει πολλά και είμαι εδώ για να σιγουρέψω ότι θα τα χωνέψετε!
Τεχνολογία Τροφίµων είναι το σύνολο των τεχνολογικών olive tree wood επιστηµών που επιτρέπουν το µετασχηµατισµό olive tree wood πρώτων υλών, ζωϊκής ή φυτικής προέλευσης, σε νέα προϊόντα- τρόφιµα. Περιλαµβάνει µεταξύ άλλων τη µελέτη των ποιοτικών χαρακτηριστικών των τροφίµων µε φυσικές και χηµικές µεθόδους
Οι ευεργετικές επιδράσεις των προβιοτικών Οι ευεργετικές επιδράσεις των προβιοτικών στην εντερική μικροχλωρίδα του ανθρώπου περιλαμβάνουν ανταγωνιστικές και ανοσοποιητικές επιδράσεις καθώς και ενισχύουν τη φυσική άμυνα του οργανισμού(Dunne 2001, Gismondo 1999).
Στη Γερμανία η μεσογειακή διατροφή
Την ίδια ώρα που τα τρακτέρ βγαίνουν στους δρόμους και οι αγρότες των μπλόκων περιμένουν ακόμη να «βρέξει» επιδοτήσεις, κάποιοι άλλοι παραγωγοί στη Βόρεια Ελλάδα έχουν ήδη στραφεί σε νέες, δυναμικές καλλιέργειες, οι οποίες προσφέρουν υψηλό εισόδημα και νέα προοπτική στην αγροτική παραγωγή της χώρας μας. Η τρούφα, η στέβια, το ρόδι, το βιομηχανικό τριαντάφυλλο αποτελούν την απάντηση στη μείωση του αγροτικού εισοδήματος εξαιτίας της εγκατάλειψης των παραδοσιακών καλλιεργειών, όπως είναι ο καπνός, και της αποσύνδεσης των επιδοτήσεων από την παραγωγή. Αποτελούν τα προϊόντα με μέλλον της ελληνικής γης, προϊόντα που όχι μόνο διασφαλίζουν το μέλλον του αγρότη και του προσφέρουν διέξοδο στο αδιέξοδο που βρίσκεται, αλλά παρουσιάζουν και θεαματικές αποδόσεις.
Τρούφα:   olive tree wood Το μαύρο διαμάντι . Με εκπληκτικές αποδόσεις και μικρό κόστος παραγωγής, η τρούφα -το εδώδιμο «χρυσοφόρο» υπόγειο μανιτάρι- παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια ως η πιο ελπιδοφόρα εναλλακτική καλλιέργεια για τους Έλληνες αγρότες, κυρίως των ορεινών και ημιορεινών περιοχών. Τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει η οργανωμένη καλλιέργεια της τρούφας σε Μακεδονία, olive tree wood Θράκη, Θεσσαλία, Αιτωλοακαρνανία, Πελοπόννησο, Κρήτη και Εύβοια. Ωστόσο, μοναδική φυτεία στην Ελλάδα που έχει περάσει σε διαδικασία παραγωγής τρούφας και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία βρίσκεται στη Ρητίνη Πιερίας. Η παραγωγή της φυτείας ανέρχεται σε 500 γραμμάρια ανά δέντρο ετησίως με την τιμή πώλησης από τον παραγωγό στον έμπορο να φθάνει τα 800-1.000 ευρώ. Γενικότερα, η τρούφα θεωρείται είδος πολυτελείας και γι’ αυτό το συναντάμε συνήθως σε gourmet εστιατόρια. Ο Γάλλος γαστρονόμος Jean Brillat Savarin είπε ότι η μαύρη τρούφα (Tuber melanosporum) είναι το μαύρο διαμάντι της Γαλλικής κουζίνας. Ωστόσο, πέρα από τη γαστρονομική αξία του φημίζεται και για τις θρεπτικές του δράσεις κυρίως μυϊκών και αρθριτικών πόνων και υψηλών επιπέδων χοληστερόλης. Όλα αυτά δημιουργούν αυξημένη ζήτηση και σε συνδυασμό με τις μικρές ποσότητες που διατίθενται στην αγορά, διατηρούν τις τιμές της τρούφας σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα.
Ο κ. Χρήστος Χρυσόπουλος, ιδιοκτήτης olive tree wood της εταιρίας Troufa.net αποφάσισε το 2006 να επενδύσει στη νέα αυτή καλλιέργεια και να δημιουργήσει την εταιρία του, στο Βόλο του νομού Μαγνησίας, φυτεύοντας σταδιακά 16 στρέμματα τρούφα. «Η καλλιέργεια της τρούφας απαιτεί μικρό κόστος παραγωγής, ενώ επιφέρει εκπληκτικές αποδόσεις, καθώς το κόστος olive tree wood εγκατάστασης φυτείας ανέρχεται σε 1.500 ευρώ ανά στρέμμα, ενώ οι αποδόσεις μπορεί να ξεπεράσουν τα 10.000 ευρώ ανά στρέμμα», αναφέρει και προσθέτει: «η εμπορική τιμή της τρούφας στις ξένες αγορές κυμαίνεται από 200-1.000 ευρώ το κιλό, ανάλογα την ποιότητα, ενώ η παραγωγή στο στρέμμα μπορεί να ξεπεράσει τα 10 κιλά»

No comments:

Post a Comment